Projekt hokejistov NHL a osobností pod záštitou Petra Bondru

09.08.2009 Celý región

Veľká Lomnica 9. augusta (TASR) - Na golfovom ihrisku Black Stork vo Veľkej Lomnici sa uskutočnil 2. ročník charitatívneho golfového turnaja Charity Golf Cup 2009 – projekt hokejistov NHL a osobností pod záštitou Petra Bondru.
Pozvanie hokejovej legendy prijalo viacero osobností spoločenského života, športovcov a samozrejme hráčov z NHL. Slávnostné otvorenie nevynechali ani rekonvalescent Marián Hossa, či čerstvý víťaz ankety Zlatý puk o Najlepšieho hokejistu SR Zdeno Chára, spolu so zástupcami viacerých spoločností a súkromných osôb, ktoré sa rozhodli podporiť projekt.
Cieľom Charity Golf Cup je pomáhať tým, ktorí to potrebujú, najmä však telesne a zdravotne postihnutým deťom. "Vďaka podpore nadšencov golfu, hokeja a športu vôbec sme spoločne prispeli a pomohli viacerým rodinám, kde priazeň zdravia nebola príliš štedrá. Uvedomujeme si, že takáto forma pomoci týmto ľuďom je len zrnkom v piesku. Pevne verím, že ak sa spojíme viacerí, môžeme trpké osudy týchto ľudí aspoň o čosi zmierniť, " povedal po skončení akcie dojatý Peter Bondra. Z jeho rúk a z rúk ďalších hokejistov bolo dovedna obdarovaných 9 žiadateľov.
"Tento rok sa prostredníctvom Charity Golf Cup 2009 darovalo viac ako 17.000 eur, čo je zhruba o 5 tisíc eur viac ako pri vlaňajšom ročníku. Všetky prostriedky sú venované a adresované vybraným žiadateľom Nadácie Miroslava Šatana, " zhrnul organizátor projektu Tomáš Bálint z InCity agency.
Otvárací prípitok celej akcie bol ozvláštnený tým, že v niektorom z pohárov sektu bol náhodne umiestnený briliant. Šťastie sa napokon usmialo na Andreja Meszároša, ktorý však zrejme z nedostatku odvahy požiadal odvážnejšieho Andreja Sekeru, aby namiesto neho absolvoval oficiálne gratulácie a prevzatie certifikátu od spoločnosti Diamonds international corporation.
Súčasťou podujatia bola už tradične aj dražba osobných vecí hokejistov a hostí. V sobotňajšej aukcii boli najväčšími ťahákmi dresy Zdena Cháru, Pavla Demitru, hokejky Jaromíra Jágra, Mariána Gáboríka, hokejové rukavice a hokejka od Mariána Hossu a množstvo iných suvenírov... Perličkou v dražbe bol originálny dres z Tour de France, ktorý venoval Peter Velits. Slovenská cyklistická hviezda spolu so svojím dvojčaťom Martinom absolvovali prvýkrát v živote 18- jamkové golfové ihrisko. Spomínaný dres napokon vydražil poslanec NR SR Jozef Burian. Prítomní hostia si mohli vydražiť aj súpravu tenisového oblečenia od Dominiky Cibulkovej, či raketu a súpravu oblečenia z kolekcie US Open od Karola Kučeru.
Najlepším tímom bol aj v tomto roku flajt hostiteľa Petra Bondru, ktorý hral v tíme s prezidentom U. S. Steel Košice Georgom Babcokom a viceprezidentami Williamom Kingom a Patrickom Mullarkeyom. "V skutočnosti zvíťazili najmä tí, ktorí prišli a podporili náš projekt. Práve im patrí moje úprimné poďakovanie. Pevne verím, že v budúcom roku sa k nám pridajú aj ďalší. Ďakujem! " dodal Bondra.
 

Vyberte región